joi, 6 octombrie 2016

SURPRINZATORUL SECRET AL SUFLETELOR DIN PURGATOR - prima parte

Pe cei interesati de procurarea cartilor : "Ajutati-ne sa iesim de aici"  si "Purgatorul vazut de Maria Simma", ii pot ajuta cu link-urile  de pe care pot fi procurate cartile on-line:

 INTRODUCERE


   Maria Simma este o mistica austriaca. Printr-un dar special de la Dumnezeu, cunoscut deja in istoria Bisericii, ea primeste de 50 de ani vizite de la sufletele din Purgator. Ce-i spun aceste suflete?
    Ele dau avertismente, cer rugaciuni si vorbesc despre suferintele lor indescriptibile din Purgator, atenuate de asteptarea plina de bucurie si de certitudinea ca, mai devreme sau mai tarziu, vor fi in bratele Lui Dumnezeu.
    Ele reveleaza celor vii imensa putere pe care o au: de a usura suferintele defunctilor si de a primi, in schimb, numeroase ajutoare si binefaceri atat in viata aceasta cat si in cealalta.
   Marturiile relatate de Sora Emmanuel in aceasta carte, culese chiar din gura Mariei Simma, ne indeamna sa reflectam mult. Ele ne vor putea ajuta sa ne schimbam comportamentul si obiceiurile si sa incepem sa traim intr-o maniera diferita, dupa dorinta Lui Dumnezeu...
   Domnul foloseste multe canale pentru a vorbi in fiecare zi copiilor Sai si pentru a-i ajuta in nevoile lor spirituale. Darurile pe care Domnul le da sufletelor privilegiate, sunt faruri puternice care lumineaza calea oamenilor.
   Sa stim sa beneficiem de ele!
                                                                                      Parintele Matteo la Grua, OFM
                                                                                                                         Teolog


  1. PREFATA: ACEASTA CARTE UMPLE UN GOL

    Intr-o zi am citit cu mare interes o carte despre sufletele din Purgator. M-a impresionat mult pentru ca relata marturii cu totul actuale. Pe de alta parte, explica foarte bine doctrina Bisericii privitoare la acest subiect.
   Este vorba de o carte a Mariei Simma, intitulata "Sufletele din Purgator mi-au spus".
   Atunci am scris editorului, care ma informeaza ca Maria Simma este inca in viata. 
   Imediat am contactat-o pentru a-i cere un interviu si ea a acceptat.
   Am fost foarte incantata fiindca, de fiecare data cand am ocazia de a vorbi despre sufletele din purgator, constat un interes imens din partea auditorilor mei si adeseori ei ma roags sa le spun cat mai multe despre acest subiect. Au o sete vie de a sti ce ne asteapta pe fiecare, dupa moarte.
  Aceste lucruri, este adevarat, nu mai sunt aproape deloc invatate in cateheza obisnuita iar consecinta este o mare ignoranta ca sa nu spunem, o anumita teama in fata acestor realitati ale sfarsitului vietii de pe pamant.
   Aceste pagini vor face sa dispara aceasta teama nejustificata fata de purgator; de asemenea ele ne vor lumina si ne vor face sa intelegem ca planul Lui Dumnezeu privind viitorul nostru este magnific si pasionant, ca avem în mainile noastre o putere imensa pe acest pamant, aceea de a da sufletelor defunctilor nostri fericirea si de a gasi noi insine aceasta fericire in propria noastra viata.
Sora Emmanuel si Maria Simma
   Maria Simma are astazi (anul 1999) 84 de ani si traieste singura in casuta ei din Sonntag, un foarte frumos sat din muntii Voralberg, in Austria. Aici am intalnit-o. 

  (Maria Simma a murit in anul 2004 - nota personala)
   Cine este ea? 
   O simpla taranca care, inca din copilarie, se roaga mult pentru sufletele din purgator.
   La varsta de 25 de ani a primit o carisma speciala si rara in Biserica, carisma de a fi vizitata de sufletele din purgator. 
   Este o catolica ferventa, de o mare umilinta si de o mare simplitate. In misiunea sa este incurajata de preotul din parohia ei precum si de episcopul ei. 
   Traieste foarte saracacios, de exemplu abia aveam loc sa ne miscam în jurul scaunelor pe care eram asezate in camaruta in care m-a primit.
   Carisma sa extraordinara isi are radacinile în istoria Bisericii. Intr-adevar, exista un numar mare de sfinti, canonizati sau nu, care au practicat aceasta carisma. Voi cita doar pe sfanta Gertrude, sfanta Ecaterina de Genova care a scris mult despre acest subiect, Marie-Anne a lui Isus, sfanta Margareta-Maria Alacoque (de Paray-le-Monial) care a avut viziunea Inimii Preasfinte a lui Isus, sfantul Ioan Maria Vianney, sfantul Ioan Bosco, fericita Maryam din Betleem, fericita Faustina etc…
   Cand examinam cu atentie invataturile acestor sfinti, constatam ca toti spun acelasi lucru. Iar Maria Simma nu face decat sa reinvie frumoasa lor marturie. 
   De aceea nu am ezitat sa o interoghez, de vreme ce avem privilegiul ca ea sa traiasca in vremea noastra, fiind astfel disponibila. 
   Pentru a evita dificultatea in expunere, uneori voi rezuma raspunsurile Mariei iar alteori voi reda expunerea integrala a cuvintelor sale. Din cand in cand, voi adauga comentarii personale."
                                 Sora Emmanuel Maillard - "Comunitatea Fericirilor" - Medjugorje


 2. INTERVIUL CU MARIA SIMMA

   1. PRIMA DATA…

   Sora Emmanuel: – Maria, puteii sa ne povestiti cum ati fost vizitata pentru prima data de un suflet din Purgator?
   Maria Simma: – Era în 1940, într-o noapte, catre ora trei sau patru dimineata. Am auzit pe cineva umbland de ici-colo in camera mea. Acest lucru m-a trezit si m-am uitat cine ar fi putut intra in camera mea.
   Sr.E.: – Si v-a fost frica?
   M.S.: – Nu, nu sunt deloc fricoasa! Inca de cand eram mica, mama imi spunea ca sunt un copil deosebit pentru ca nu-mi era niciodata frica.
   Sr.E.: – Si in acea noapte..., povestiti-ne! 

Coperta cartii in limba romana
    M.S.:
– Am vazut ca era un strain. Se misca lent: mergea si venea. I-am spus pe un ton sever: “Cum ai intrat aici? Ce ai pierdut? “. Dar el continua sa umble de ici-colo prin camera ca si cand n-ar fi auzit nimic. L-am intrebat inca o data: “Ce faci?”. Dar fiindca totusi nu-mi raspundea, m-am ridicat dintr-un salt, am vrut sa-l apuc strans cu mana, dar n-am prins decat aer, nu mai era nimic… M-am dus sa ma culc, dar din nou l-am auzit umbland. Ma intrebam cum de il vad pe acest om si nu pot sa-l prind cu mana. M-am ridicat iar ca sa-l prind si sa-l opresc sa mai umble. Din nou m-am repezit in gol. Eram nedumerita. M-am culcat din nou. Barbatul nu a revenit, insa eu nu am mai putut adormi. A doua zi, dupa liturghie, m-am dus sa ma intalnesc cu parintele meu spiritual si i-am povestit totul. Mi-a spus: “Daca povestea începe din nou, nu intreba “cine esti? ” ci, “ce vrei de la mine? “. Noaptea urmatoare barbatul a revenit. Era tot acelasi si l-am întrebat: “Ce vrei de la mine?”. Mi-a raspuns: “Fa sa se celebreze trei liturghii pentru mine si voi fi eliberat”. Atunci am înteles ca era un suflet din purgator. Parintele meu spiritual mi-a confirmat acest lucru. De asemenea m-a sfatuit sa nu refuz niciodata sufletele din purgator ci sa accept cu generozitate cererile lor.
   Sr.E.: – Dupa aceea, vizitele au continuat?
   M.S.: – Da, timp de cativa ani au venit doar trei sau patru suflete, mai ales in luna noiembrie. Cu timpul, au venit mai multe. 
 ( noiembrie - luna dedicata rugaciunilor pentru sufletelor din Purgator - nota personala)
   Sr.E.: – Si ce va cer aceste suflete?
   M.S.: – De obicei ele cer sa se celebreze liturghii si sa se asistel a aceste liturghii. Cer sa se spuna Rozarul si, de asemenea, "Calea Crucii".

   2. O ARSURA DE IUBIRE…

   Se pune intrebarea fundamentala: ce este Purgatorul, exact?
Este o inventie geniala a Lui Dumnezeu. Sa luam o imagine: intr-o zi, o poarta se deschide si In fata dumneavoastra apare o fiinta nespus de frumoasa, de o frumusete pe care nu ati mai intalnit-o pe pamant. Sunteti fascinat, tulburat de aceasta FIINTA plina de lumina si de frumusete, cu atat mai mult cu cat aceasta fiinta va arata ca este indragostita nebuneste de dumneavoastra. Nu va puteati imagina, inainte, ca ati putea fi iubit in acest fel. De asemenea, simtiti ca are o mare dorinta de a va atrage spre ea, de a va strange in brate, iar focul iubirii care arde deja in inima dumneavoastra, va indeamna sa va repeziti in bratele sale. Dar in acel moment va dati seama ca nu v-ati spalat de luni de zile, ca mirositi foarte urat, nasul va curge, aveti parul uns si lipit, aveti pete mari, oribile pe haine, etc… Atunci realizati ca nu este posibil sa va prezentati in starea aceea, ca trebuie mai intai sa mergeti sa va spalati, sa faceti un dus bun si apoi imediat sa reveniti sa va intalniti cu acea persoana. Numai ca iubirea care s-a nascut in inima dumneavoastra este atat de intensa, incat aceasta intarziere datorata dusului este absolut insuportabila! Durerea absentei, chiar daca ea nu dureaza decat cateva minute, este o arsura cumplita in inima caci este proportionala cu intensitatea revelatiei iubirii. Este o arsura de iubire. Purgatorul este exact acest lucru! Este o intarziere impusa de impuritatea noastra, o intarziere inainte de a-L imbratisa pe Dumnezeu, o arsura de iubire care ne face sa suferim ingrozitor, o nostalgie a iubirii. Si tocmai aceasta nostalgie ne spala de ceea ce este inca impur in noi.  
   Purgatorul este un loc de dorinta, al dorintei nebune de Dumnezeu, acest Dumnezeu pe care il cunoastem deja pentru ca L-am vazut dar cu care nu suntem inca uniţi. Sufletele din purgator vorbesc adeseori Mariei Simma despre aceasta mare dorinta de Dumnezeu pe care o au si despre durerea profunda pe care le-o produce aceasta dorinta: este intr-adevar o agonie. Purgatorul este o mare criza, o criza provocata de absenta Lui Dumnezeu.
   
   Sr.E.: – Maria, sufletele din purgator au totusi bucurie si speranta in suferintele lor?
   M.S.: – Da. Nici un suflet nu ar vrea sa revina din purgator pe pamant caci are o cunoastere care ne depaseste in mod infinit si nu ar mai putea sa se reintoarca in intunericul de pe pamant. Iata totala deosebire intre purgator si suferinta pe care noi o cunoastem pe pamant. In purgator, chiar daca durerea sufletului este cumplita, sufletele au certitudinea ca vor putea trai cu Dumnezeu in toata vesnicia, certitudine neclintita care face ca bucuria sa fie mai puternica decat durerea. Nimic pe pamant nu le-ar mai putea face sa doreasca sa traiasca din nou aici, pe acest pamant, unde nu suntem niciodata siguri de nimic.
   Sr.E.: – Ne-ati putea spune daca Dumnezeu este cel care trimite sufletul in purgator sau daca sufletul insusi decide sa mearga acolo?
   M.S.: – Sufletul insusi este cel care vrea sa mearga in purgator pentru a fi pur inainte de a merge in Cer. In purgator, sufletul imbratiseaza cu totul vointa Lui Dumnezeu. De exemplu, sufletul se bucura de bine, doreste binele nostru. II iubeste mult pe Dumnezeu si-i iubeste de asemenea si pe oamenii de pe pamsnt. Sufletul este perfect unit cu Lumina Lui Dumnezeu, in Spiritul Sfant.
   Sr.E.: – In momentul mortii il vedem pe Dumnezeu in toata Lumina, sau intr-un mod confuz?
   M.S.: – Intr-un mod inca confuz, insa exista totusi o anumita lumina, suficienta pentru a provoca nostalgia. Este o lumina orbitoare fata de intunericul de pe pamant dar este inca nimic fata de lumina totala pe care sufletul o va cunoaste in Cer. Aici se poate face o legatura cu experientele descrise in “Viata de dupa viata”. Sufletul este atat de fascinat de aceasta lumina incat pentru el este o agonie sa se reintoarca în trupul sau de pe pamant.

   3. CARITATEA ACOPERA O MULTIME DE PACATE … 

   Sr. E.: – Puteti sa ne spuneti care este rolul Sfintei Fecioare fata de sufletele din purgator?
   M.S.: – Ea vine adeseori pentru a le consola spunandu-le ca au facut multe lucruri bune. Le incurajeaza.
   Sr.E.: – Exista zile speciale în care Sfanta Fecioara le elibereaza?
  M.S.: – Da, mai ales in ziua de Craciun, in ziua Tuturor Sfintilor, in Vinerea Mare, in ziua Adormirii Maicii Domnului si a Inaltarii Domnului.
   Sr.E.: – Care sunt pacatele care antreneaza, cel mai mult, sufletele in purgator?
   M.S.: – Sunt pacatele impotriva caritatii, impotriva iubirii aproapelui, impietrirea inimii, dusmsnia, calomnia… Se spune ca barfa si calomnia sunt printre “petele” cele mai mari si ele necesita o lunga purificare. 

Maria Simma
   (Aici, Maria ne citeaza un exemplu care a impresionat-o mult. Este vorba despre un barbat si despre o femeie pentru care i se ceruse sa afle daca erau in purgator. Spre marea surprindere a celor care au intrebat, femeia era deja in Cer iar barbatul in purgator. Aceasta femeie murise în timp ce facea un avort, pe cand barbatul mergea adeseori la biserica, ducea o viata foarte demna si foarte pioasa. Atunci, Maria s-a informat din nou gandindu-se ca a gresit, dar nu, era exact asa. Murisera practic în acelasi timp, insa femeia avusese o mare cainta (pentru ceea ce facuse) si era foarte umila; in schimb, barbatul critica pe toata lumea, se plangea mereu si spunea lucruri rele despre oameni. De aceea purgatorul sau a durat foarte mult. Si Maria conchide: 
- “Nu trebuie sa judeci dupa aparente!” Alte pacate impotriva caritatii sunt repulsiile noastre fata de anumite persoane pe care nu le indragim, refuzul nostru de a ne impaca, refuzul de a ierta si toate ranchiunile pe care le intretinem. Maria ne-a oferit o marturie foarte frapanta cu privire la acest subiect: este povestea unei femei pe care ea o cunostea foarte bine si care a murit. Aceasta femeie se afla in purgatorul cel mai groaznic, cu suferinte cumplite. Si cand a venit sa o vada pe Maria, i-a povestit de ce: avusese o prietena impotriva careia intr-o zi incepu sa nutreasca o foarte mare dusmanie, provocata chiar de ea. Intretinuse aceasta dusmanie timp de ani si ani desi prietena sa venise in mai multe randuri sa ceara pacea, impacarea cu ea. Si de fiecare data ea refuzase, pana pe patul de moarte. Acest fapt este foarte semnificativ: ranchiuna intretinuta ne conduce la tot ceea ce poate fi mai rau. Cat despre vorbe, nu vom putea exprima niciodata indeajuns, cat de mult un cuvant de critica, o vorba rautacioasa poate intr-adevar ucide si, dimpotriva, cat de mult poate vindeca o vorba binevoitoare.)

   Sr.E.: – Ne puteti spune care sunt cei care au cea mai mare sansa de a merge direct în Cer?
   M.S.: – Cei care au o inima buna fata de toti caci “caritatea acopera o multime de pacate “( Sf. Pavel) .
Sr.E.: – Care sunt mijloacele pe care le putem alege pe pamant pentru a evita purgatorul si a merge direct in Cer?
   M.S.: – Trebuie sa facem mult pentru sufletele din purgator pentru ca si ele ne ajuta, la randul lor. Trebuie sa avem multa umilinta; este cea mai mare arma impotriva celui Rau. Umilinta alunga raul. Iata o marturie a parintelui Berlioux (care a scris o frumoasa carte despre purgator) privind ajutorul oferit de catre sufletele din purgator, celor care le usureaza suferintele prin rugaciunea si adeziunea lor:
   “Se povesteste ca o persoana, prietena in mod deosebit a sufletelor din purgator, si-a consacrat viata pentru a le usura suferintele. Ajungand in ora mortii sale, fu asaltata cu furie de diavol care o vedea pe punctul de a-i scapa. Parea ca intregul abis se unise impotriva ei înconjurand-o cu infernalele sale cohorte. Muribunda lupta de catva timp in mijlocul celor mai chinuitoare eforturi, cand deodata, vazu intrand in apartamentul sau o multime de insi necunoscuti, de o frumusete stralucitoare, care il pusera pe fuga pe diavol si apropiindu-se de patul ei, ii adresara incurajari si consolari cu totul cereşti. Scotand un suspin profund si transpusa de bucurie, ea exclama:
   - Cine sunteti? Cine sunteti, va implor, voi, care imi faceti atata bine?
   - Noi suntem, raspunsera vizitatorii binefacatori, locuitori ai Cerului care, prin ajutorul tau, am ajuns la fericire si, ca recunostinta, venim la randul nostru sa te ajutam sa treci pragul eternitatii si sa te scoatem din acest loc de spaima pentru a te introduce in bucuria Cetatii Sfinte.
   La aceste cuvinte, un zambet lumina fata muribundei, isi inchise ochii si adormi in pacea Domnului. Sufletul ei pur ca o porumbita, prezentandu-se in fata Domnului Domnilor, gasi tot atatia protectori si avocati cate suflete eliberase ea. Fiind gasita vrednica de glorie, intra triumfal in mijlocul binecuvantarilor tuturor celor pe care ea ii scosese din purgator. Si noi putem avea intr-o zi, aceeasi fericire. Sufletele eliberate prin rugaciunea noastra, sunt foarte recunoscatoare. Ele ne ajuta in viata noastra, se poate constata acest lucru si chiar va sfatuiesc sa faceti experienta – ne asista, cunosc nevoile noastre si ne obtin multe haruri.
    Un alt exemplu frumos povestit de Maria Simma demonstreaza cum un gest de caritate acopera o multime de pacate:
   M.S.: -Cunosteam un tanar de vreo douazeci de ani, dintr-un sat vecin cu al meu. Satul acestui tanar fu în mod crud lovit, indoliat de o serie de avalanse care ucisesera foarte multi locuitori. Era in1954. Intr-o seara, aflandu-se in casa parintilor sai, auzi o avalansa teribila foarte aproape de casa iar apoi strigate sfasietoare: “Salvati-ne, salvati-ne! Suntem prinsi de avalansa!” Dintr-un salt, se ridica de pe pat si se repezi ca sa-i ajute pe acesti oameni. Mama lui auzise strigatele, insa il impiedica sa treaca, spunand: “Sa mearga altii sa-i salveze, nu tot noi intotdeauna! Este prea mare pericolul. Nu vreau sa mai existe inca un mort.“  Dar el, adanc patruns de strigate, voia intr-adevar sa ajute acele persoane, a impins-o pe mama lui si i-a spus: “Ba da, ma duc! Nu pot sa-i las sa moara asa.“ 
    Iesi, iar pe drum fu prins de o avalansa si muri. La doua zile dupa moartea sa, vine sa ma viziteze noaptea si-mi spune: “Fa sa se celebreze trei liturghii pentru mine si voi fi eliberat din purgator. “  M-am dus sa-i informez familia si prietenii. Acestia au fost foarte uimiti sa afle ca numai dupa trei liturghii va fi eliberat din purgator, avand in vedere toate prostiile pe care le facuse in viata sa. Acest tanar mi-a spus: “Am facut un act de pura iubire riscandu-mi viata pentru acele persoane, si datorita acestui fapt Domnul m-a primit atat de repede in Cer.“ <Caritatea acopera o multime de pacate.> Da, caritatea, un singur act dezinteresat de iubire, acopera o multime de pacate: acest tanar avusese o viata foarte imorala si poate niciodata in viata sa nu ar mai fi avut ocazia sa exerseze un act de iubire atat de puternica, si poate ar fi devenit un om rau. In Indurarea Sa, Domnul l-a luat la El tocmai in momentul in care era cel mai frumos, cel mai pur in fata Lui, datorita acestui act de iubire.
    Iata un alt episod povestit de Maria Simma, care demonstreaza cat de mult apreciaza si cum valorifica Domnul un simplu act de bunatate: Intr-o zi, sufletul unei femei se prezenta cu o galeata in mana.
   - ”Ce faci cu aceasta galeata? ” am întrebat-o.
   - ”Este cheia Paradisului meu.- raspunse ea, radiind de fericire - Nu m-am rugat mult in timpul vietii mele, la biserica mergeam rar ,insa, odata, înainte de Craciun, am facut curatenie in toata casa unei sarmane batrane, gratuit. Aceasta a fost mantuirea mea.”
 Iată dovada ca totul depinde de caritate.
   Sr.E.: – Ce a facut talharul cel bun pentru ca Isus sa-i promita ca va fi chiar de “astazi” cu El, in Imparatia Cerurilor?
   M.S.: – Si-a acceptat cu umilinta suferinta spunand ca o merita, si l-a incurajat si pe celalalt talhar sa o accepte. Avea frica de Dumnezeu, cu alte cuvinte avea umilinta. Cand suntem in fata mortii, este important, de asemenea, sa ne abandonam complet vointei Lui Dumnezeu.
    Maria imi povestea frumosul caz al unei mame cu patru copii,care urma sa moara. In loc sa se revolte, ea a spus Domnului: ”Accept moartea, de vreme ce o vrei, si imi pun viata in mainile Tale. Ti-i incredintez pe copiii mei, stiu ca vei avea grija de ei.”
   Datorita acestei imense increderi in Dumnezeu, aceasta femeie a mers direct in Cer fara sa mai treaca prin purgator. Iubirea, umilinta si abandonarea in Dumnezeu, iata cheile de aur care ne fac sa mergem direct in Cer.

   4. OFERITI O LITURGHIE PENTRU ACESTE SUFLETE

   Sr.E. – Maria, ne puteti spune care sunt mijloacele cele mai eficiente pentru eliberarea sufletelor din purgator?
   M.S.: – Este liturghia; deoarece Cristos este Cel care Se ofera din iubire pentru noi. Este jertfa Lui Cristos Insusi, oferits Lui Dumnezeu, cea mai frumoasa dintre jertfe. Preotul este reprezentantul Lui Dumnezeu insa Dumnezeu Insusi este Cel care se ofera si se sacrifica pentru noi. Eficacitatea liturghiei pentru raposati este cu atat mai mare cu cat acestia au avut o mai mare stima fata de liturghie în timpul vietii lor. Cei care s-au rugat la liturghie cu toata inima si au participat la liturghie si in timpul saptamanii, in functie de timpul lor liber, acestia au mare folos din liturghiile celebrate pentru ei. Aici, de asemenea vom recolta ceea ce am semănat. 
   Sufletele din purgator vad foarte clar ziua funeraliilor lor, daca ne rugam cu adevarat pentru ele, sau daca facem un simplu act de prezenta. Sufletele spun ca lacrimile nu servesc la nimic ci doar rugaciunea le poate ajuta. Ele se plang ca oamenii merg la inmormantarea lor fara sa spuna macar o singura rugaciune pentru ele. 
Sf. Ioan Maria Vianney
Parohul din Ars
   Iata un exemplu dat de Parohul din Ars (Sf. loan Maria Vianney) enoriasilor sai, in ceea ce priveste liturghia: 

   “Copiii mei, un preot bun a avut nenorocirea de a pierde un prieten pe care il indragea foarte mult, de aceea se ruga mult pentru odihna sufletului sau. Intr-o zi, Dumnezeu i-a facut cunoscut ca era in purgator si ca suferea ingrozitor. Acest sfant preot s-a gandit ca nu putea nimic mai bun sa faca decat sa ofere Sfanta Jertfa a liturghiei pentru defunctul sau drag. In momentul consacrarii, lua ostia intre degetele sale ai spuse: “Parinte Sfant si Vesnic, sa facem un schimb. Tu ai sufletul prietenului meu care este in purgator iar eu am Trupul Fiului Tau care este in mainile mele. Parinte Bun si indurator, elibereaza-l pe prietenul meu iar eu iti ofer pe Fiul Tau cu toate meritele mortii si Patimilor Sale.” 
   Cererea ii fu ascultata. Intr-adevar, in momentul elevatiei vazu sufletul prietenului sau, stralucind de glorie, care urca spre Cer. Dumnezeu acceptase schimbul. Copiii mei, cand vrem sa eliberam din purgator un suflet care ne este drag, sa facem la fel. Sa oferim Lui Dumnezeu, prin Sfanta Jertfa, pe Fiul Sau Preaiubit, cu toate meritele mortii si ale Patimilor Sale. Nu va putea sa ne refuze nimic.” 

   5. NU RISIPITI SUFERINTELE VOASTRE PAMANTESTI…

    Exista si alte mijloace foarte puternice pentru a ajuta sufleteledin purgator, si anume oferirea suferintei noastre voluntare, cum ar fi: penitenta, postul, renuntarile, precum si oferirea suferintei noastre involuntare ca de exemplu boala, doliul etc….

   Sr.E.: – Maria, de mai multe ori ati fost invitata sa suferiti pentru sufletele din purgator pentru a le elibera. Ce ati trait si ce ati simtit in acele momente?
   M.S.:   – Prima oara, un suflet din purgator m-a intrebat daca vreau sa sufar timp de trei ore in corpul meu, pentru el, dupa care imi voi putea relua munca. Mi-am spus ca, daca totul se sfarseste dupa trei ore, pot sa accept. Am avut insa impresia ca cele trei ore dureaza mai degraba trei zile, atat de mare era suferinta. Dar la sfarsit, uitandu-ma la ceas, am vazut ca efectiv suferinta nu durase decat trei ore. Sufletul mi-a spus ca acceptand cu iubire aceasta suferinta de trei ore, l-am scutit de 20 de ani de purgator!
   (Se vorbeste de timp, care in Purgator nu exista - acolo, in acea dimensiune, fiind un prezent continuu, pentru intelegerea noasta, care traim in timp, a duratei suferintei - nota personala)
   Sr.E.: – De ce trei ore de suferinta pe pamant pentru douazeci de ani de purgator? Ce aveau suferintele dumneavoastra in plus?
   M.S.: – Suferintele pe pamant nu au aceeasi valoare. Cand suferim pe pamant putem creste in iubire, putem castiga merite, ceea ce nu e cazul suferintelor din purgator caci acele suferinte servesc doar pentru a ne purifica de pacat. Pe pamant avem toate harurile, avem libertatea de a alege. Aceasta poate da suferintelor noastre o semnificatie extraordinara. Suferintele oferite si acceptate cu rabdare si umilinta, chiar si cele mai mici sacrificii pe care le putem face, pot avea o putere incredibila de a ajuta sufletele. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa unim suferintele noastre cu suferintele Lui Isus, depunandu-le in mainile Sfintei Fecioare caci Ea va sti cel mai bine cum sa le intrebuinteze deoarece, adeseori, noi insine nu cunoastem nevoile cele mai urgente din jurul nostru. Pentru toate acestea Sfanta Fecioara ne va recompensa in ora mortii iar aceste suferinte oferite, vor fi comorile noastre cele mai pretioase, in cealalta lume.
   Sr.E.: – Insa adeseori, aparitia suferintei in viata noastra ne revolta, ne este dificil sa o acceptam si sa o traim. Cum sa traim suferinta pentru ca ea sa poata aduce roade?
   M.S.: - Suferintele sunt cea mai mare dovada a Iubirii Lui Dumnezeu. Daca le oferim bine, ele pot castiga multe suflete.
   Sr.E.: – Cum sa facem ca sa primim suferinta ca un dar si nu ca o pedeapsa, asa cum o facem adeseori?
   M.S.: – Trebuie sa dam totul Sfintei Fecioare, caci Ea stie cel mai bine cine are nevoie de o suferinta oferita pentru a fi salvat. 

Sr. Emmanule Maillard
  Apropo de suferinta, Maria Simma ne-a oferit o marturie extraordinara. Aceasta se intampla in 1954. O serie de avalanse distrugatoare se abatusera asupra unui sat vecin cu cel al Mariei. Mai tarziu aflaram ca au avut loc ai alte avalanse, insa fusesera oprite inainte de sat, intr-un mod cu totul miraculos, astfel incat nu a existat nici o stricaciune. In acest sat existase o femeie care murise, fusese bolnava timp de 30 de ani si suferise enorm pentru ca fusese prost ingrijita. Aceasta femeie isi oferise toate suferintele si le suportase cu rabdare pentru binele satului sau. Iar sufletele i-au spus Mariei ca datorita ofrandei acestei femei, satul a fost crutat de avalanse. Daca femeia ar fi fost sanatoasa, nu ar fi putut salva satul în acest mod. Prin suferinta suportata cu rabdare salvam mai multe suflete decat prin rugaciune (insa rugaciunea ne ajuta sa suportam suferintele!). Sa nu privim intotdeauna suferinta ca pe o pedeapsa. Ea poate fi acceptata ca ispasire nu numai pentru noi insine ci, mai inainte de toate, pentru altii. Cristos era Nevinovatia insasi si El a suferit cel mai mult pentru ispasirea pacatelor noastre. Doar in Cer vom cunoaste pe deplin ceea ce am obtinut prin suferinta suportata cu rabdare, in unire cu suferintele Lui Cristos.
   Sr.E.: – Maria, exista revolta din partea sufletelor din purgator fata de suferintele lor?
   M.S.: – Nu!  Ele vor sa se purifice; inteleg ca acest lucru este necesar.


Partea a 2-a o puteti citi aici: http://dinimaginatie.blogspot.ro/2016/10/surprinzatorul-secret-al-sufletelor-din.html

Sursa: cartea "Surprinzatorul secret al Sufletelor din Purgator" - Sora Emmanuel * Maria Simma
                                                                          Editura  MARIAMULTIMEDIA
5 comentarii:

 1. multumesc Dumnezeul meu!te ador!

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca ai scris asta aici, draga anonim, inseamna ca ai simtit cu toata puterea ta acest sentiment de adorare. Si e mare lucru. Aceste cateva cuvinte spun mai mult decat multe rugaciuni laolalta. Fii binecuvantat!
  Laudat sa fie Isus si Maria!

  RăspundețiȘtergere
 3. Unde putem gasi aceasta carte?

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am primit cu multi ani in urma aceasta carte. Nu as putea sa spun de unde poate fi achizitionata. O sa incerc sa contactez persoana care mi-a trimis-o, si poate iti voi da mai multe detalii.
  Laudat sa fie Isus si Maria!

  RăspundețiȘtergere
 5. Incearca la adresa aceasta:
  RĂDOI DANIELA - LIBRĂRIA "SF TEREZA"
  STR. EPISCOP PAVEL, 4
  410210 - ORADEA
  JUD. BIHOR
  TEL 0259 451 451
  Daca nu are cartea, poate iti sugereaza unde o poti gasi.
  Laudat sa fie Isus si Maria!

  RăspundețiȘtergere