vineri, 13 iulie 2012

VASSULA - mesager al unirii Bisericilor


   Vassula Ryden este o credincioasa ortodoxa, de origine greaca, nascuta in Egipt, care locuieste actualmente in Elvetia, casatorita si mama, care primeste mesaje de la Dumnezeu Tatal, Domnul Isus Hristos, Preasfanta Fecioara Maria, Sfantul Arhanghel Mihail si de la propriul inger pazitor (numit Daniel).
   
   Iata ce spune despre Vassula, parintele Michael O'Carroll, duhovnicul sau (irlandez, doctor in teologie, teza sa de doctorat trateaza despre indrumarea spirituala; este cel care nu o paraseste niciodata pe Vassula, oriunde ar calatori aceasta, in misiune).
   
   ( Portugalia, 27 iunie 1995) :
   "... Vassula Ryden s-a nascut in Egipt, din parinti greci, ei insisi a doua generatie in aceasta tara. Ea a fost botezata in Biserica Ortodoxa greaca. Casatorita cu un functionar al unei organizatii de ajutor international, aceasta imprejurarea a obligat-o sa traiasca in mai multe tari din Africa timp de 17 ani, si a adus-o in Bangladesh. Participa activ la viata sociala, in plus, era o pictorita de mare talent. Campioana de tenis, abandonase orice interes fata de religie si, timp de 30 de ani, a incetat orice practica religioasa.
   Dupa convertirea sa, a intervenit o schimbare radicala in modul sau de viata. In locul tenisului, in locul frecventelor cocktail-uri ce marcau existenta privilegiata a cetatenilor straini din tarile lumii a treia, zilnic ea a inceput sa petreaca mai multe ore stand ingenunchiata si scriind ceea ce-i dictau mai intai, ingerul sau pazitor, apoi Dumnezeu Tatal Vesnic, Isus Hristos si Preasfanta Fecioara ca si, uneori,  Sfantul Arhanghel Mihail. Ea primeste aceste dictari sub forma unei caligrafii diferite de scrisul sau personal. Ipoteza ca ar fi vorba despre "scriere automata" a fost deja indepartata de catre experti, fara cea mai mica indoiala (dintre acestia: un grafolog, consilier expert pe langa Curtea de Apel din Paris, si un exorcist, parintele franciscan Curty, care se ocupa de cazuri de posedare demonica).
   Am acceptat misiunea de duhovnic al Vassulei, din mai multe motive, pe care as dori sa le subliniez. Am scris de nenumarate ori ca miscarea ecumenica lansata de Conciliul Vatican II si aprobata de catre papalitate, are un inconvenient esential: indiferenta sau delasarea fata de Bisericile Ortodoxe. Tin sa va spun ca am petrecut ore indelungi, pentru a pregati numeroase lucrari scrise, despre ortodocsi; m-am adresat lor la Atena, in Rusia si in Romania. Daca cineva gaseste ca aceste critici sunt rau intentionate sau nedrepte, atunci, ar trebui sa citeasca comunicatul teologilor ortodocsi si catolici, reuniti la Balamand,  In Liban,  pe 10 iunie 1993. In cadrul acestei reuniuni s-a spus ca, din cauza anumitor initiative, relatiile dintre ortodocsi si catolici, s-au deteriorat.
   In acest climat de frustrari si esec, cu durere ne dam seama ca singurul semn de speranta pentru reunificarea Bisericilor, este Vassula Ryden, o ortodoxa care poseda deja o audienta catolica cu adevarat mondiala, si care este din ce in ce mai sprijinita de Bisericile ortodoxe...
Parintele Michael O'Carroll
   Mai intai as vrea sa va atrag atentia asupra raspandirii in lume a scrierilor Vassulei. Actualmente, opera este tradusa in 29 de limbi, dintre care: rusa, greaca, araba si japoneza...
   Mai exista o imensa problema, pe care ne-o subliniaza Papa Ioan Paul II, in scrierile sale: "Orientale Lumen", consacrata Bisericilor Ortodoxe si relatiilor noastre cu ele si "Ut unum sint", enciclica asupra ecumenismului (n.tr. - anul articolului este 1995, luna noiembrie)...
   Putem spune ca Papa este cvasi-obsedat de ortodocsi. Isi da seama de imensele probleme pe care le prezita unitatea. Eu personal, am fost autorizat de catre Patriarhul Bartolomeu I,  de a-i scrie biografia si un studiu despre invataturile sale. Se cunoaste faptul ca este legat profund de Papa...
   Va spun toate acestea, deoarece reflecta in chip manifest importanta si rolul scrierilor Vassulei. Ea este primul scriitor ortodox care a vorbit despre Papa. Chiar a primit un mesaj de la Isus care spune preotilor ortodocsi greci: "Sprijiniti-l pe Papa." Toti acesti oameni cunosc faptul ca in privinta unitatii cu ortodocsii si protestantii, marea problema este papalitatea. Va mai pot spune ca Patriarhul Bartolomeu I mi-a cerut noutati despre Vassula. Deci, ea constituie,  daca putem spune astfel, o mediatoare...
   Ea vorbeste despre Sfanta Treime intr-un mod cu adevarat puternic. Se stie prea bine ca o reinnoire a devotiunii catre Duhul Sfant, ne este necesara. Exista mai mult de o mie de referiri la Duhul Sfant, in scrierile Vassulei.
   Dumnezeu Tatal ii vorbeste personal, ca si Isus - Inima Preasfanta - care-i vorbeste in mod constant. Am mentionat unirea dintre cele doua inimi, careia tara voastra-i datoreaza atat de mult (n.tr. - datorita mesajelor de la Fatima, din 1917)... Referirea la cele doua Inimi Sfinte se gaseste si in scrierile Vassulei. Se stie foarte bine ca devotiunea la Inima Imaculata a Mariei, datoreaza, de asemenea mult,  Portugaliei.
   Inchei, deci, spunandu-va: trebuie sa citim aceste scrieri, asa cum sunt citite in lumea intreaga, pe cinci continente. Mai trebuie sa ne mai reamintim ca unitatea, unitatea pentru care s-a rugat Isus, este o tema centrala, fundamentala. Vreau sa spun, in sfarsit, cele ce urmeaza: Vassula este un martor. Isus personal este Cel care ne vorbeste; este El Cel care ne vorbeste, prin mijlocirea Inimii Sale Preasfinte. In El este intemeiata toata speranta noastra. Si, prin mijlocirea Preasfintei Sale Maici, vom fi noi mantuiti..."
                                                                                                         "Stella Maris" nr.309

   Iata marturia Vassulei insasi, in ceea ce o priveste, ( Portugalia, 27 iunie 1995) :
   " Ceea ce-mi spune Domnul, nu-mi spune doar mie, El o spune fiecaruia dintre voi, personal. Nu este ceva adresat mie, in mod special. Daca Domnul se serveste de mine, este doar in calitate de instrument. De fapt, El nu face deosebire intre voi si mine; noi suntem la fel pentru El. Cu adevarat, trebuie sa patrundem mesajele si sa ne intoarcem in totalitate catre Hristos. Domnul a venit pana la mine fara ca eu sa am vreun merit, deoarece eram una dintre acele persoane care nu se roaga, nu merg la biserica, nu sunt practicante. Deci,  Domnul a ales pe cineva care nu cunoaste nimic, pentru a-si arata Indurarea. Si daca El a ales pe cineva asemenea mie, cum n-ar alege El pe cineva care-I este credincios? Doar din Indurare, vine sa ne vorbeasca.
   Nu eu mi-am ales aceasta misiune. Nu cunosteam nici faptul ca Dumnezeu poate vorbi astfel, prin haruri speciale. Acum se implinesc noua ani si jumatate, de cand Domnul imi vorbeste (n.tr. - suntem in iunie 1995); si nu numai Domnul, ci si Preasfanta noastra Maica.
   Acest mesaj este o chemare, o chemare pentru ca noi sa ne schimbam vietile,  pentru ca sa traim o viata de sfintenie. Domnul ar dori ca noi sa traim in adevar, cu fidelitate, Sfintele Sale Taine si ca noi sa-I urmam Lui Isus. Trebuie sa uitam de noi insine, sa ne smerim pe noi insine, pentru ca Duhul Sfant sa poata respira in noi si sa ne calauzeasca. Domnul spune ca trebuie sa fii mort pentru tine insuti, sa te smeresti,  sa te anihilezi in intregime, pentru ca Duhul Sfant sa poata lucra in noi. In mesajele Sale, spune de nenumarate ori: "Invata sa-ti cobori vocea, pentru ca sa poti incepe sa auzi Vocea Mea si sa descoperi intentiile Mele, dorintele Mele, Vointa Mea; 
   Invata sa-ti pleci capul tau, pentru ca Eu sa pot fi vazut;
   Smeriti-va cu totul, pentru ca Eu sa va pot inalta."
   Aceasta vrea sa spuna ca este necesar sa ne abandonam cu totul, Domnului. Noi nu trebuie sa ne legam de lucrurile de pe acest pamant, de cele materiale,  ci noi trebuie sa  ne ridicam ochii spre Cer si sa cautam cele ceresti, deoarece Domnul spune:  "Traiti ca si cum aceasta ar fi ultima voastra zi pe pamant. Intr-adevar, cine va spune ca maine veti mai fi in viata!?"
   Iata, in cateva cuvinte, planul mesajului Lui Dumnezeu, care mai este, de asemenea,  un mesaj de unitate, deoarece unitatea este, acum,  foarte urgenta.
   Eu nu eram o persoana practicanta; familia mea, nici  atat. Pe neasteptate, in 1985, catre sfarsitul lunii noiembrie, am avut revelatia ingerului meu pazitor. Pe vremea aceea locuiam in Bangladesh. Atunci cand am avut revelatia ingerului meu, am fost putin inspaimantata, pentru ca, dupa cum am mai spus, eram foarte indepartata de Dumnezeu si, totusi,  era chiar el.  In acelasi timp eram atat de fericita, incat imi spuneam: "Sunt cea mai norocoasa din lume."  In starea mea de ignoranta, nu cunosteam faptul ca Dumnezeu, in istoria Bisericii, vorbise deja unui mare numar de persoane, ca acestea avusesera revelatii. Pentru mine toate acestea erau foarte noi si, asa, mi-a vorbit ingerul meu. Intr-o zi, mi-a spus:
   - "Mi-ar place sa citesti Sfanta Scriptura." Dar, im nomentul acela,  nu o aveam in casa si atunci mi-a spus: "Stiu, dar du-te si cauta una."  
   Atunci, l-am intrebat:
   -  "Dar  unde? Aici, in Bangladesh, nu exista o modalitate de a gasi o Biblie."
   El mi-a raspuns:
   - " Du-te la scoala americana si, acolo, vei gasi o Biblie."
   Deci, m-am dus acolo; am imprumutat o Biblie in engleza, fiindca cunosc bine aceasta limba, si am luat-o acasa. In momentul acela, ingerul meu mi-a spus:
   - " Citeste!"
   Am deschis Biblia si am nimerit la cartea Psalmilor; am citit dar nu am inteles nimic, absolut nimic. Pentru mine acesta a fost un semn de la Dumnezeu care, in modul acesta,  voia sa-mi spuna: " Tu nu vezi nimic, esti oarba, esti oarba din punct de vedere spiritual, traiesti in ignoranta."
   Si astfel, ingerul meu pazitor m-a supus unei purificari speciale. Mi-a aratat pacatele pe care le facusem si le-am vazut, nu cu ochii mei, ci cu  Ochii Lui Dumnezeu. Si, vazute astfel, erau oribile; nu sunt asa cum le vedem noi, pentru ca noi le vedem, ca sa ma exprim astfel,  din exterior. Atunci cand le vedem din interior, totul este foarte diferit. Sub Privirea Lui Dumnezeu, greselile pe care voi le credeti mici, va apar atunci, imense si ingrozitoare, foarte jignitoare. In clipa aceea am inteles - deoarece aceasta purificare este un har - cat de mult Il jignisem pe Dumnezeu si cat de mult Il intristasem; am inceput sa ma detest pe mine insami, atat ma gaseam de oribila. Sa stiti ca atunci cand lumina Lui Dumnezeu - in intregine pura -  este in fata voastra, si cand va vedeti in aceasta lumina, va comparati cu ea si sunteti izbiti de diferenta  dintre aceasta lumina pura si voi insiva, care sunteti atat de rai. Astfel m-am pocait eu, din adancul inimii, deoarece mi-am simtit sufletul atat de oribil. Si asa, ingerul meu  m-a pregatit pentru intalnirea mea cu Domnul.
   La inceput a fost Tatal, Parintele Vesnic, care mi-a vorbit primul. Surpriza pe care am avut-o atunci, venea din faptul ca, asemenea multor alte persoane, eu mi-L inchipuiam pe Dumnezeu, foarte sever. Dar, cand I-am auzit Vocea, am fost surprinsa de tonul Sau parintesc, de grija Sa si, mai mult, am simtit imensa sa Iubire; cu adevarat, era asemenea unui fluviu care venea in intampinarea mea. Aceasta mi-a fost surpriza iar sufletul meu a simtit imediat ca-I apartineam. Deci, ceea ce mi-ar place sa va spun tuturor, este ca Dumnezeu Tatal... nu-L pot descrie in cuvinte normale, dar El este in intregime, cu totul parintesc, cel mai tandru pe care vi-l puteti imagina. Imediat, sufletul meu s-a apropiat de El, deoarece am simtit aceasta caldura de Tata. In loc de a-I spune : "Da, Doamne",  I-am raspuns in engleza: "Yes, Dad" ( "da, Taticule"). Imediat m-am gandit: "oare ce o sa-mi spuna?", deoarece intr-adevar L-am simtit ca pe un tatic, iar El m-a facut sa ma simt asemenea unui copil mic. Dar El mi-a spus: 
   - " Nu-ti fie teama, fiica Mea, Eu am primit acest cuvant, "Taticule", ca pe un giuvaer." Lui Dumnezeu ii place ca noi sa ne apropiem de El, asemenea copilasilor si ca noi sa-I spunem: "Abba - Taticule."
   Imediat, mi-a cerut sa ma rog "Tatal nostru". Inca imi mai aminteam rugaciunea "Tatal nostru" pe care o recitam in copilarie, la scoala, si I-am recitat "Tatal nostru". Dar, dupa ce a ascultat, Dumnezeu mi-a spus:
   - "Nu este bine, Vassula, spune-Mi din nou; ai recitat-o prea repede." 
   I-am repetat-o, dar la sfarsit imi spune:
   -  "Nu este bine, Vassula, te misti prea mult; spune-o din nou!"
   Am inceput-o, dar El mi-a spus:
   - "Nu este bine, Vassula."
   Era ora 9 dimineata si El a ramas impreuna cu mine, toata ziua, facandu-ma sa repet "Tatal nostru" de nenumarate ori, pana la orele 10 seara. Imi spuneam in mine insami: "Pentru ce ma obliga sa recit toate aceste "Tatal nostru", de ce? Oare acestea sunt cele pe care nu le-am recitat in toti acesti ani, iar acum El doreste sa le recuperam intr-o singura zi?"
   Insa, la sfarsit, am inteles. Ramanand astfel, intreaga zi, impreuna cu Dumnezeu Tatal, la capatul zilei ma simteam mult mai aproape de El, ca si cum deja Il cunosteam mai bine. Acum, recitam "Tatal nostru" cu inima, deoarece aveam dorinta de a-I face placere. Imi facea placere sa-I fac placere, iar El era multumit. La sfarsit mi-a spus:
   - "Este bine, acesta este felul in care vreau sa te rogi."
   Atunci cand ne rugam "Tatal nostru", nu trebuie sa ne grabim. Trebuie sa recitam fiind constienti de faptul ca Dumnezeu este prezent chiar aici, in fata noastra, ca El are urechi, El ne poate auzi; El are o inima si poate fi induiosat. In consecinta, El este un Dumnezeu viu si de loc indepartat: El este aici si, inca din clipa cand deschidem gura pentru a-L chema, pentru a ne ruga "Tatal nostru", urechile Sale sunt lipite de buzele noastre, atat de mult doreste sa auda rugaciunea noastra. Astfel, atunci cand voi Il rugati, rugati-L ca pe un Dumnezeu viu, si nu ca pe un Dumnezeu indepartat, ca pe un Dumnezeu abstract.
   Vedeti cum Dumnezeu Tatal mi-a dat prima Sa lectie: cum sa ne rugam. Nu mi-a vorbit despre misiune, nici despre faptul ca urma sa-mi dea un mesaj. Nimic din toate acestea; a vrut doar sa ma invete cum sa ma rog.
   Apoi, mi-a spus:
   - "Mi-ar place ca tu sa Ma iubesti, ca tu sa Ma iubesti mai mult; pentru a Ma iubi, va trebui sa te apropii de Mine; nu trebuie sa fii indepartata de Mine si, pentru a te apropia de Mine, ar trebui sa fii in intimitate cu Mine."
   Lucrul cel mai important pentru Dumnezeu, este ca noi sa devenim intimii Sai, de vreme ce toti suntem copiii Sai. Cunoasteti vreun fiu care sa fie indepartat de tatal sau, caruia sa-i fie frica de tatal sau? El se gaseste in intimitate cu tatal sau. Intre Dumnezeu si noi este acelasi lucru, deoarece noi suntem descendenta Sa, samanta Sa, iar El este Tatal nostru. Trebuie sa devenim apropiati fata de El. Daca nu devenim apropiati fata de El, nu-L vom putea iubi niciodata. Deci, Dumnezeu ne spune: "Mi-ar place ca voi sa va schimbati, sa deveniti apropiati de Mine; totusi, nu trebuie sa uitati niciodata ca Eu sunt Sfant."
   Aceste doua lucruri merg impreuna: intimitatea dar, in acelasi timp, respectul, onoarea, temere de Dumnezeu. Temerea de Dumnezeu nu inseamna a-ti fi frica de Dumnezeu; inseamna a-L onora, a-L lauda pe Dumnezeu. Aceasta inseamna a avea temere de Dumnezeu. Dumnezeu mi-a spus: "Voua nu trebuie sa va fie frica de Mine; sa va fie frica doar daca va razvratiti impotriva Mea."
   De ce acest mesaj? Iata cuvintele Sale: "Mesajul Meu este un Mesaj de Iubire."
   Dumnezeu Tatal numeste acest Mesaj, Imn de Iubire pentru voi toti. El il numeste Scrisoarea Sa de Iubire pe care El Insusi ne-o adreseaza tuturor,  pentru a ne descoperi Iubirea Sa si El spune ca toti au o mare nevoie de Chemarea Sa. Spune ca spiritualitatea noastra este atrofiata si ca noi avem nevoie de aceasta hrana duhovniceasca. Pentru aceasta, Dumnezeu Tatal (pentru ca El este Tata) stie de ce au trebuinta copiii Sai; in consecinta, pentru aceasta El ne hraneste spiritual, chiar prin intermediul Mesajelor Sale. Acestea ne determina sa citim, deopotriva, Cuvantul Sau - Biblia. Domnul spune:
   - "Acest Mesaj este o chemare catre temelia voastra adevarata.  Este o reimprospatare a amintirii Mele si a Existentei Mele. Spune-le ca acest mesaj nu le este dat pentru a face senzatie, ci pentru a-i face sa inteleaga urgenta, gravitatea si importanta Chemarii Mele: urgenta convertirii voastre (deoarece fara convertire noi nu ne putem uni,  nu putem iubi, noi nu putem implini cea mai mare dintre Porunci), gravitatea starii sufletului vostru, importanta de a va schimba viata si de a trai in sfintenie, importanta Mesajelor Mele care sunt hrana duhovniceasca."
   Daca astazi Dumnezeu ne vorbeste cu o asemenea tarie, este din cauza ca vrea sa ne avertizeze de pericol, deoarece fara convertire noi suntem in mod real, in primejdie. In mai multe randuri, ne spune: "Veniti si impacati-va cu Mine. Reconciliati-va. Iubiti-va unii pe altii. Traiti o viata euharistica. Convertiti-va. Pocaiti-va. Rugati-va fara incetare, din toata inima voastra. Cititi mai mult Cuvantul Meu - Biblia."
                                                                                                     "Stella Maris" nr.309
   ***
   Cu ocazia vizitei la Geneva, cu o mare convingere care i-a impresionat chiar si pe adversarii sai, Vassula a vorbit in franceza si engleza, despre urgenta si necesara reunificare a sarbatorilor Pastilor, intre catolici si ortodocsi, reunificare care ar determina o revarsare a Duhului Sfant si ar accelera apropierea intre Bisericile crestine...
   ***
   Alta marturie inedita a Vassulei, publicata tot in revista "Stella Maris" - nr.308:
   " Pe durata aproximativ a 5 luni, inainte de 8 mai 1986 (data la care incep caietele sale cu mesaje - n.tr.), avusesem deja experienta semnelor si a viziunilor extraordinare care-mi fusesera date, ca si comunicari scrise. Spun 5 luni, iar nu 6,  deoarece pe durata unei luni, inainte de inaugurarea primului meu caiet, Dumnezeu m-a facut sa trec printr-una dintre cele mai ingrozitoare purificari pe care am trait-o de cand au inceput aceste haruri extraordinare.
   Aceasta purificare a avut loc in timpul sarbatorilor de Pasti, din 1986.
   Dumnezeu mi l-a retras pe ingerul meu si mi-a inchis Cerul, abandonandu-ma pentru o anumita vreme, in cea mai sumbra dintre noptile spirituale. Am povestit aceasta purificare in introducerea la capitolul "desertul, apoi predare totala". Dumnezeu m-a adus sa cunosc aceasta suferinta cumplita, pentru ca sufletul meu sa inteleaga nevoia de Dumnezeu, pe care o are. In acelasi timp, pe parcursul acestei nopti a spiritului, sufletul meu isi dadea seama cat Il jignise pe Dumnezeu in acesti ani si ca, in ciuda jignirilor mele, Indurarea Sa in ceea ce ma priveste, era aceeasi. Era ora sperantei profunde; Dumnezeu era acolo, asteptand predarea mea. Atunci, sufletul meu, deja captivat si sedus de El, fu zdrobit de agonia neputintei sale de a se inalta spre Cer si de a fi impreuna cu El si cu ingerul meu. Dumnezeu astepta ca sufletul meu sa se deschida in intregime la lucrarea divina a Duhului Sau Sfant si ca tot ceea ce ar fi putut impiedica actiunea puternica a Duhului Sau Sfant, sa fie inlaturat pentru totdeauna. Fiecare fibra din inima mea striga catre El, predandu-se si, in aceeasi clipa, fara ezitare, portile cerului mi se deschisera pentru ca eu sa intru, ingaduind Duhului Sau Sfant de a-si incepe "actiunea" Sa, in mine.
   Purificarea era implinita.
   La inceputul misiunii mele, imediat dupa savarsirea acestei purificari, Dumnezeu m-a inspirat de a incepe sa notez in caiete, de a le numerota si de a le data. Am primit confirmarea faptului ca aceasta era insasi vointa Lui Dumnezeu, atunci cand preotul german pe care il cunosteam, Parintele Karl, mi-a sugerat ca ar fi preferabil ca sa notez mesajele, in caiete pe care sa le datez...
   Nu pretind de a putea explica motivele pentru care Dumnezeu nu m-a inspirat inca de la inceputul inceputului de a "deschide" imediat, caiete, dupa cum m-a inspirat mai tarziu, si pentru ce mi-a ingaduit, la inceput,  de a scrie totul pe mici petice de hartie. Pur si simplu nu stiu nimic in aceasta privinta si nici nu am intentia de a sonda tainele si intentiile Lui Dumnezeu, pentru a incerca sa caut raspunsul, intrucat i-a placut sa-mi acorde intelegerea numai asupra a ceea ce doreste El ca sa cunosc."
   ***
Parintele Renee Laurentin
   Este contestata de unii, sustinuta de altii, dar ea, conform cu porunca primita de la Mantuitorul, isi continua misiunea data ei: aceea de a lucra pentru unirea Bisericilor.
   Congregatia pentru Doctrina Credintei (de pe langa Vatican) a redactat un articol anomim (!), dar care este negativ, in ansamblul sau, in privinta activitatii si scrierilor d-nei Vassula Ryden.  Acesta a fost publicat in 25 octombrie 1995, la Roma. Insa, in lumea romano-catolica s-a luat atitudine impotriva acelor afirmatii: abatele Renee Laurentin (autorul cel mai documentat si apreciat in ceea ce priveste aparitiile Preasfintei Fecioare Maria la Lourdes, Fatima, Medjugorje, etc.); editorii si redactorii revistei "Stella Maris"; si altii (insusi Papa Ioan Paul II o cunostea personal pe Vasulla Ryden si a primit-o cu bunavointa! ).
   Iata marturia unui medic neurolog, in ceea ce  o priveste (dr. Philippe Loron):
   "... Raspunsei atunci ca este cu adevarat pacat ca oamenii crestinati se opun violent unei persoane care nu este decat o intermediara ce transmite mesaje care au valoare pentru ca sunt o reamintire si o prelungire a Evangheliei...
   ... In curand va veni Triumful Inimii Preasfinte, profetit deja din secolul al XVII-lea de catre sora Margareta-Maria Alacoque, si a Inimii Neprihanite a Mariei, anuntata la Fatima in 1917. Atunci, un timp de pace minunat, fara precedent,  va fi daruit lumii intregi. Biserica universala va trai o reinnoire mareata, sub suflarea unor Noi Rusalii de Iubire,  prin Duhul Sfant. Unitatea tuturor crestinilor va fi realizata prin recunoasterea unirii Celor doua Inimi ale Lui Isus si a Mariei. Mesajele si profetiile care le amplifica pe cele existente in Biblie, se vor implini. Realizarea lor va aduce o Civilizatie a Iubirii, asa cum umanitatea nu a cunoscut niciodata.
   "Adevarata viata in Dumnezeu" va fi traita universal, pentru gloria Lui Dumnezeu si a Fecioarei Maria.
   ... Iubirea va imparati in plenitudine si pe pamant, inainte de Parusie. Intoarcerea glorioasa a Lui Hristos, este aproape. Isus anunta Venirea Sa, Vassulei. El asteapta raspunsul nostru personal, in sufletul si constiinta noastra.
     Iata randuielile pe care trebuie sa le paziti: " sa spuna omul adevarat aproapelui sau. Judecati si dati hotarari drepte la portile voastre; sa nu cugetati faradelege unul impotriva altuia si juramantul stramb sa nu-l iubiti, caci toate acestea le urasc", zice Domnul. (Zaharia 8, 16-17).
                                                                                             "Stella Maris" nr.302

4 comentarii:

  1. Buna ziua Am citit de cateva ori Volumele Vassulei Ryden si as vrea sa vorbesc cu dv. despre ce spune Domnul in aceste volume,

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua Am citit de cateva ori Volumele Vassulei Ryden si as vrea sa vorbesc cu dv. despre ce spune Domnul in aceste volume, pe facebook Id TLIG Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am citit volumele Vassulei. Am citit cateva articole pe aceasta tema in revista "Regina Pacis", pe unele din ele le-am publicat pe acest blog.
    Contul meu de facebook l-am inchis pentru ca socializarea de acest fel nu m-a caracterizat si am preferat sa ma ocup in exclusivitate de blogurile mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, eu lucrez ca si voluntar pentru Adevarata Viata in Dumnezeu, (TLIG) si ma bucur daca cineva vrea va vorbim despre Adevarata Viata in Dumnezeu, va astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.